Кінотеатр Жовтень

Штепсель одружує Тарапуньку

1 год 14 хв.

0+

Альфа
0+
Комедія

Про фільм

  • Вік:

    0+

  • Оригінальна назва:

  • Режисер:

    Юхим Березін, Юрій Тимошенко

  • Дата виходу:

    27.05.2023

  • Мова:

    українська мова

  • Жанр:

    Комедія

  • Тривалість:

    1:14

  • Виробництво:

    УРСР, 1957р

  • У головних ролях:

    Юхим Березін, Юрій Тимошенко, Надія Самсонова, Таїсія Литвиненко, Володимир Дальський, Нонна Копержинська, Олександр Хвиля, Віктор Халатов, Микола Яковченко, Микола Панасьєв

До Дня Києва з 25 по 28 травня кінотеатр Жовтень запрошує вас на КиївКіноФест.
На вас чекає кіноподорож вулицями улюбленого міста.
Фестиваль організовано кінотеатром Жовтень спільно з Довженко-Центром.

 

27 травня показ відбудеться з представленням від Альони Пензій, провідної кінознавиці Довженко Центру

28 травня - без представлення

 

Напівавтобіографічна історія пригоди двох фронтових друзів, які шукають творчого вираження та особистого щастя. За сюжетом фільму Тарапунька познайомився з Галею під час війни. Проте через сором’язливість юнак так і не зміг порозумітися з дівчиною.

Війна закінчилася, Тарапунька працює в Києві регулювальником, а його приятель Штепсель — в театрі технічним працівником. Саме туди для виступу приїздить Галя зі своєю односелицею. Так шляхи героїв перетинаються знову. Тарапунька, хоче зізнатися у своєму коханні до Галі, але тепер йому заважає низка кумедних випадковостей. Тоді влаштувати одруження друга береться Штепсель.

 

 

Одесит Юхим Березін та полтавчанин Юрій Тимошенко — прабатьки українського стенд-апу. Ідея естрадного дуету виникла у молодих випускників Київського театрального інституту, а вже 1941 року Тимошенко та Березін стають одними з переможців першого туру всесоюзного конкурсу артистів естради.

Однак через початок війни на підсумковий концерт  вони так і не потрапили. Потрапивши на Південно-Західний фронт, комедіанти виступають в образах кухаря Галкіна (Березін) та банщика Мочалкіна (Тимошенко). По закінченню війни та за безпосередньої протекції Олександра Довженка (який дебютував у кіно саме в комедійному жанрі) народжується зірковий дует союзного масштабу «Тарапунька та Штепсель».

Зрештою, Тимошенко та Березін зафільмують сім фільмів, виконавши функції режисерів і сценаристів, а також зігравши в усіх картинах.