Кінотеатр Жовтень

Інді лаб 2023

2 год 20 хв.

16+

Альфа
16+
Добірка короткого метра

Про фільм

  • Вік:

    16+

  • Дата виходу:

    09.09.2023

  • Мова:

    українська мова

  • Жанр:

    Добірка короткого метра

  • Тривалість:

    2:20

  • Виробництво:

    Україна, 2023

У програмі 12-ого Фестивалю американського кіно «Незалежність» (The American Independent Film Festival) актуальні ігрові та документальні фільми на соціально важливі теми, що демонструють розмаїття США, американського кінематографу та силу незалежного творчого мислення; номінанти та лауреати престижних кінофорумів «Оскар» та «Золотий Глобус», фестивалю Санденс та інших.

 Фестиваль проходить за підтримки Посольства США в Україні.

Додаткова інформація про фестиваль - www.aiffua.com

 

 

Показ добірки короткометражних документальних фільмів  Лабораторії з кіновиробництва для молодих митців Indie Lab 2023 за участі авторів.

 

 

Скажи Cześć   / 17’00’’/

Режисерки: Ната Ониш та Вероніка Шустер

Через повномасштабну війну з Росією 12-річний Міша змушений тікати з рідного Києва до маленького польського містечка. Не в змозі

пристосуватися до нової реальності, хлопець намагається зберегти хоча б спогади. Міша не випускає з рук телефон – останню соломинку, що може допомогти дотягнутися до своїх друзів і пригод, що залишилися в минулому.

 

 

Мій тато дослідник блискавок / 21’00’’/

Режисерка - Щостак Ірина

«Мій тато – дослідник блискавок» – документальний фільм-рефлексія режисерки. Це спроба дочки(ро)згадати “всесвіт тата”, дослідника блискавок, який, як виявилося після його смерті, був знаним тільки на половину. І таким тривким. Це спроба помислити, скільки триває наша пам’ять про людей, які щось означали і значили, які щось робили і створювали поруч з нами. Через фільм зафіксувати, які наші зачіпки цієї пам’яті і потривати її довше. І, звісно, згадати усе чи щось, чим він для неї був.

 

 

War24   / 22’12’’

Режисери: Пересунько Тетіана та Шишко Дмитро

War24 - це рефлексивний   авторський документальний фільм про про вибір людини під час війни,  яка розпочалась в Україні.

Тікаючи від війни герої мандрують з Києва до Харкова, а потім і до Кривого Рогу де їм врешті-решт доведеться обирати - що важливіше  під час війни  - врятуватися одному або  залишатися разом попри небезпеку і загрозу життю?

 

 

Синій птах. Поет. Музикант. Режисер / 28’40’’ /

Тимошенко Сергій

В фільмі «Синій птах. Поет. Музикант. Режисер» Сергій досліджує життя і творчість трьох талановитих друзів, серед яких і сам Сергій. Друзі відчайдушно намагаються реалізувати потенціал свого таланту і зловити свого невловимого синього птаха.

 

 

Ми / 20’00’’ /

Режисер - Сашко Брама

“МИ” – автобіографічний фільм-нарис Сашка Брами, театрального режисера, який опиняється в ситуації, коли театр стає неможливим через пандемію COVID-19. Він бере відеокамеру, щоб зробити документальний фільм, і занурюється у вир пандемічних подій:робота лікарень та волонтерів, нелегальні рейви, актиковідні мітинги, ковідна бригада швидкої, пункти вакцинації, але під час зйомок в коронавірусному відділенні захворіває і переносить важку форму ковіду. Це негативно впливає на його подальший фізичний та психологічний стан, в якому неможливо осмислити відзнятий матеріал і зробити фільм. А потім одна криза змінюється іншою: починається повномасштабне вторгненням Росії в Україну.

Зйомки продовжуються: від кордону з Польщею, через який масоворятуються українці, до епіцентру військових дій – до лінії фронту на Сході країни. Мета – знайти своє місце у реальності кризи та нестабільності, і в цьому допомагає камера, завдяки якій можна дивитись на світ через екран, дивитись як на кіно. Фільм “МИ” є подорожжю людини із відеокамерою крізь час глобальних змін, крізь історії людей, з яких формується панорама суспільства в часи криз та потрясінь, що безповоротно нас змінили.