Кінотеатр Жовтень

Короткометражки O'Clock. Частина 1

1 год 30 хв.

16+

Альфа
16+
Добірка короткого метра

Про фільм

  • Вік:

    16+

  • Дата виходу:

    02.03.2024

  • Мова:

    мова оригіналу із англійськими та українськими субтитрами

  • Жанр:

    Добірка короткого метра

  • Тривалість:

    1:30

 

Демонструється в  рамках МКФ Film O'Clock-4,  який проходитиме одночасно у восьми країнах світу - Румунії, Литві, Україні, Молдові, Болгарії, Греції, Єгипті та Південній Африці.

 

02.03  березня запрошуємо на перегляд  «Добірки  короткого метру. Частина 1»,  до якої було відібрано п’ять  різножанрових фільмів вироблених у країнах-учасницях, у яких показано унікальні художні бачення та різноманітність розповідей талановитих творців. Більшість з цих фільмів буде вперше представлено українським кіноглядачам.

 

Заявки на участь у фестивалі подало близько 100 фільмів, які вже брали участь у багатьох світових кінофестивалях, в тому числі й Берлінале та Каннський кінофестиваль. Селекторка фестивалю  Жанна Калинова, згадуючи процес відбору, практично подорожувала країнами-учасницями, спостерігаючи як усталені кіноіндустрії, так і позитивні тенденції розвитку. «Кожен короткометражний фільм пропонував унікальний погляд на культуру своєї країни або намагався перенести глядача в уявний простір, не пов'язаний з будь-якою державою. Теми, такі як сімейні зв'язки, соціальні зміни, гострий реалізм та безмежна уява, є одними з тем, які розглядаються в цьогорічних короткометражних фільмах».

 

 

«Hypatia»

режисер Андрій Реуцу

Вечеря на задньому дворі. Альберт і Лора намагаються висловити свої думки щодо неминучого розлучення. Раптово приходить їх маленька донька. Як вони збираються розповісти їй правду про розлучення?

МКФ документальних і короткометражних фільмів Zinebi

Виробництво: Румунія, 2023, 17 хв.

 

 «Мама» (Mama)  

Режисер Наджі Ісмаіл  

Мей виступає в якості батьків для свого брата, оскільки їхня мама перебуває на карантині через смертельну хворобу. Мей носить протигаз, коли розносить їжу, щоб приховати хворобу. Мей відраховує свій 21-й день народження. В останній день вона розкриває жахливу таємницю своїй матері.

Cairo International Film Festival-Official Competition, Malmö Arab Film Festival- Best Short Film

Виробництво: Єгипет, 2022, 20 хв.

 

«Прокидаючись у тиші»  (Walking Up in Silence)

Режисери  - Міла Жлуктенко, Даніель Асаді Фаезі,

Колишня військова казарма Вермахту нині слугує табором для біженців/-ок з України. Документальний фільм «прокидатися у тиші» супроводжує дітей на шляху, де їхня власна історія переплітається з історією казарми. Це мить між минулим і майбутнім, війною та тишею, від’їздом і прибуттям, яка змальовує портрет німецького минулого та майбутнього очима молодих героїв та героїнь фільму.

Берлінський МКФ 2023, «Спеціальна нагорода» журі Generation Kplus за «Найкращий короткометражний фільм»

Виробництво: Україна, Німеччина, 2022, 18 хв.

 

«Готовий»  (Ready) 

Режисер  Ейріні В’янеллі,

Стоп-моушн анімаційний фільм, який пропонує зазирнути в невидимий світ всередині великої будівлі грецького парламенту та людей, які там працюють, знаходячи комедію в буденних, дивних, веселих повсякденних та марнотратних моментах - чи не всі ми зрештою люди?

Tallinn Black Nights FF 2023, Sarajevo FF 2023

Виробництво:  Греція, Бельгія, 2023, 11 хв.

 

«Погані новини» (Bad News)

Режисер  Лівіу Ротару

Сварливий листоноша проклятий робити інших щасливими, якщо він хоче жити.

CinEast, (Yo)U - International FF, Symbiotic FF

Виробництво: Молдова, 2023, 29 хв.

 

Дивіться також