Кінотеатр Жовтень

Короткометражки O'Clock. Частина 2

1 год 40 хв.

16+

Альфа
16+
Добірка короткого метра

Про фільм

  • Вік:

    16+

  • Дата виходу:

    03.03.2024

  • Мова:

    мова оригіналу із англійськими та українськими субтитрами

  • Жанр:

    Добірка короткого метра

  • Тривалість:

    1:40

 Демонструється в  рамках МКФ Film O'Clock-4,  який проходитиме одночасно у восьми країнах світу - Румунії, Литві, Україні, Молдові, Болгарії, Греції, Єгипті та Південній Африці.

 

03.03  березня запрошуємо на перегляд  «Добірки  короткого метру. Частина 2»,  до якої було відібрано п’ять  різножанрових фільмів вироблених у країнах-учасницях, у яких показано унікальні художні бачення та різноманітність розповідей талановитих творців. Більшість з цих фільмів буде вперше представлено українським кіноглядачам.

 

Заявки на участь у фестивалі подало близько 100 фільмів, які вже брали участь у багатьох світових кінофестивалях, в тому числі й Берлінале та Каннський кінофестиваль. Селекторка фестивалю  Жанна Калинова, згадуючи процес відбору, практично подорожувала країнами-учасницями, спостерігаючи як усталені кіноіндустрії, так і позитивні тенденції розвитку. «Кожен короткометражний фільм пропонував унікальний погляд на культуру своєї країни або намагався перенести глядача в уявний простір, не пов'язаний з будь-якою державою. Теми, такі як сімейні зв'язки, соціальні зміни, гострий реалізм та безмежна уява, є одними з тем, які розглядаються в цьогорічних короткометражних фільмах».

 

 

"Перелом" (Fracture)

Режисерка Дімана Пастракова

Пазл з правил і страхів, які переплітаються як в минулому, так і в сьогоденні. Диваки часто перетворюються на проблемних людей, тоді як проблемні виявляються просто диваками.

The Quarantine FF, Early Bird International Student FF, Budapest Movie Awards, Up and Coming International FF Hanover, Etiuda & Anima International FF, Panorama International Indie FF, Golden Rose Bulgarian Feature FF

Виробництво:  Болгарія, 2023, 30 хв.

 

"Сіруайка" (Suruaika)

Режисери: Влад Ілічевіці, Раду Поп

Кіпу - шофер у темному місті, на вулицях якого повно машин і чорних котів. Після того, як він випадково наїхав на сім'ю маленького кота на ім'я Суруайка, Кіпу усиновив її, намагаючись зберегти її в безпеці. У міру зростання любові Кіпу до Суруайки зростає і її тіло, і вулиці стають ще більш переповненими кішками.

Виробництво:  Румунія, 2022, 9 хв.

 

 «1991»

Режисер Лінас Зуара

1991 рік. Спекотна літня ніч. Литовсько-білоруський кордон. Майже світанок. На узбіччі - два митні вагони. Один з них згорів. В іншому прикордонники сидять мовчки. Хтось відкриває двері, не стукаючи.

Виробництво: Литва, 2023, 12 хв.

 

"Порожнеча" (A Void)

Режисер Джоді Сенк

Магдалина, самітниця у свої 80, намагається заглушити біль втрати чоловіка, уявляючи його поруч з нею. Після того, як вона була замкнена з пам'яттю про нього в своїй квартирі, вона відчайдушно намагається вийти в зовнішній світ і до моря, до якого вона хоче потрапити вже давно.

Silwerskermfees, 2022: Best Short Film, Best Screenplay, Audience Choice Award, Aesthetica Short Film Festival, 2022: Best Artists’ Film, South African FF Canada, 2022: Audience Choice Award

Виробництво: Південна Африка, 2022, 26 хв.

 

"Коли літають МІГи"  (When the MIGs fly)

Режисер Пилип Гайсян

У контексті війни в Україні двоє друзів обговорюють можливість призову. Вони починають кидати виклик один одному, щоб довести, що вони не здатні нікого вбити.

FEST - New Directors | New Films Festival

Виробництво: Румунія, 2023, 15 хв.

 

Дивіться також