Кінотеатр Жовтень

Іван

1 год 30 хв.

0+

Альфа
0+
Драма

Про фільм

  • Вік:

    0+

  • Оригінальна назва:

  • Режисер:

    Олександр Довженко

  • Дата виходу:

    13.06.2024

  • Мова:

    українська мова

  • Жанр:

    Драма

  • Тривалість:

    1:30

  • Виробництво:

    УРСР, «Українфільм» (Київ), 1932, 86 хв.

  • Сценарій:

    Олександр Довженко

  • У головних ролях:

    Петро Масоха, Степан Шагайда, Степан Шкурат, Олена Голик, Дмитро Голубинський, Микола Надемський, Олександр Хвиля, Терентій Юра

 

13 червня о 19:15 запрошуємо спеціальний показ фільму-відкриття фестивалю Soundtrack: Ukraine  «ІВАН». Виступ струнного квартету NotaBene Chamber group 

 

Фільмом-відкриттям фестивалю Soundtrack: Ukraine буде перший звуковий фільм Олександра Довженка «ІВАН» (1932)!


В програмі показу:
- Знайомство глядачів з ідеєю та програмою фестивалю. Виступ директорки кінотеатру Юлії Антипової,  авторки ідеї та організаторки фестивалю — Вікторії Федоріної, засновниці Kyiv Daily та Олени Гончарук, керівниці Музею кіно та двічі переможниці на посаду Генерального директора Довженко-Центру;
- Виступ струнного квартету NotaBene Chamber group;
- Показ фільму «ІВАН»;

Чекаємо вас 13 червня о 19:15! 

Перший звуковий фільм Довженка, в якому він експериментує не тільки з зображенням, а й уже зі звуком. Народний спів монтується з заводськими гудками, скреготом і гуркотом техніки, ліричні кадри потоків Дніпровських вод змінюються гігантськими металевими конструкціями. На екрані – двобій учасників першої п’ятирічки з природою, в результаті якого народиться ДніпроГЕС. 
На тлі цих масштабних подій відбувається боротьба і з людською природою – спроби перетворити селян на канонічних робітників-­ударників, щоправда, не завжди вдалі. Цікаво, що найбільш завершений образ фільму не герой­-ударник, а прогульник, який не піддається «перевихованню». Саме в цьому персонажі Довженко «відвів душу» як майстер комедійного жанру. 

 

Оператори: Данило Демуцький, Юрій Єкельчик, Михайло Глідер
Художник: Юрій Хомаза
Композитори: Борис Лятошинський, Юлій Мейтус

 

 

Показ відбувається в рамках Soundtrack: Ukraine — фестивалю музики українського кіно. Чотирі дні, пʼять композиторів, 9  фільмів – з 13-16 червня.

 

Фестиваль Soundtrack: Ukraine започаткований у 2024 році в Києві, він поєднує кіно (ігрові, документальні та анімаційні фільми), але сфокусований на призму музики — на розумінні того, що саме музика «додала» сюжету, який контекст існував поза музикою, якою людиною вона написана, як створювався саундтрек України протягом сторіччя німого та звукового кіно.

 

Soundtrack: Ukraine прагне виходити за межі кіноекрана, дозволяючи глядачам побачити, як саме музика змінює,  рухає та доповнює кіносюжет. Головні частини фестивалю — кінопокази, цикл обговорень музики щодо кіно фахівцями, концерти, саме тому Фестиваль обʼєднує команди та простори кінотеатру «Жовтень», Національну філармонію України та Довженко-Центр .

Дивіться також