Кінотеатр Жовтень

ЛЮБОВ ВАРТА ВСЬОГО

1 год 17 хв.

16+

Альфа
16+
Добірка короткого метра

Про фільм

  • Вік:

    16+

  • Дата виходу:

    08.02.2024

  • Мова:

    українська, англійска мова із англійськими та українськми субтитрами

  • Жанр:

    Добірка короткого метра

  • Тривалість:

    1:17

  • Виробництво:

    Україна, 2023р.

 

ЛЮБОВ ВАРТА ВСЬОГО — добірка коротких метрів про кохання в умовах воєнного стану. Всі фільми зняті сучасними українськими режисер(к)ами після 24 лютого 2022 року. Автор(к)и фіксують нову воєнну реальність з перспективи особистого життя та романтичних стосунків. Їхні стрічки вловлюють нерв воєнного часу і в той же час залишаються зрозумілими поза контекстом — адже любов не знає меж.

 

В добірку увійшов фільм-учасник офіційної програми минулорічного Каннського кінофестивалю «Як це було» Анастасії Солоневич і Дам’яна Коцюра, лавреат фестивалів «Молодість», KISFF, Wiz-Art «Войси з Бахмута» Ігоря Бабаєва, учасник низки міжнародних і українських фестивалів «Поки тут тихо» Олени Подолянко і Новруза Хікмета та щемка документальна стрічка «Лелеки завжди повертаються додому» Ґали Козютинської.

З нагоди Дня Святого Валентина і другої річниці повномасштабного вторгнення онлайн-платформа Такфлікс та кураторське об’єднання «86» проводить серію спеціальних подій в містах України та випускає добірку в прокат.

Проєкт «Любов варта всього» підтримано в результаті відбору на відкритому конкурсі (re)connection UA 2023/24, програми, що реалізується ГО «Музей сучасного мистецтва» та UEAF у партнерстві з UNESCO, та фінансується через Надзвичайний фонд спадщини UNESCO.

 

 

«ПОКИ ТУТ ТИХО»  (17 хв.)

Режисери: Оленка Подолянко, Новруз Хікмет

Люда і Макс ночують в ужгородському готелі. Вони домовляються не говорити цього вечора про війну, але зранку реальність знову наздоганяє їх.

Демонструється українською мовою.

 

«ЛЕЛЕКИ ЗАВЖДИ ПОВЕРТАЮТЬСЯ ДОДОМУ»   (29 хв.)

Режисерка: Ґала Козютинська

Ґала та Віктор купили занедбаний будинок в Карпатах. Їхня мрія — зробити найзатишніше місце на землі, де можна вирощувати свої фрукти, турбуватися один про одного, пити каву з видом на гори та гніздо лелек. Але навіть цей спокій порушує війна.

Демонструється українською мовою.

 

«ЯК ЦЕ БУЛО»  (16 хв.)

Режисери: Анастасія Солоневич, Дам’ян Коцур

Лєра вперше після початку повномасштабної війни в Україні приїжджає з Берліну до Києва. Вона зустрічається з друзями та родиною, ходить знайомими вулицями і відчуває реальність життя під час війни.

Демонструється українською мовою.

 

«ВОЙСИ З БАХМУТА»  (15 хв.)

Режисер Ігор Бабаєв

Іноземна кореспондентка знаходиться в прифронтовому Бахмуті. Вона записує голосові повідомлення і розповідає про побачене та відчуте.

Демонструється англійською мовою із українськими субтитрами.

Дивіться також